Põdrakanepi tee valmistamiseks on mitu erinevat meetodit, mida saab kasutada nii toore, kuivatatud kui ka fermenteeritud põdrakanepi lehtedega. Siin on mõned juhised, kuidas valmistada põdrakanepi teed kodus, kui olete ise korjanud metsast põdrakanepit.
Korjamine ja ettevalmistamine
Põdrakanepi tee valmistamiseks on kõige parem korjata lehed puhtast loodusest, eelistatult metsas kasvavatest taimedest. Korja vaid ülemisi lehti, ka õisi võib sekka sattuda. Parim aeg korjamiseks on kesksuvi, kui taim õitseb.
Fermenteerimine
Lehtede fermenteerimine on põdrakanepi tee valmistamise oluline osa. Selleks tuleb kõigepealt lasta lehtedel natuke närtsida, seejärel neid muljuda ja panna kinnisesse anumasse soojas kohas paariks päevaks fermenteeruma. Mida kauem lased lehtedel fermenteeruda, seda tugevama maitsega tee saad.
Kuivatamine
Pärast fermenteerimist tuleb lehed kiiresti ära kuivatada. Seda võib teha näiteks 100 kraadi juures ahjus, toidukuivatis või loomulikul teel päikese käes. Kuivatatud lehed tuleb hoida niiskuskindlas purgis.