"Kiivi" roheline purutee 50g

2307745711115

Roheline purutee õuna, sidruni ja kiiviga.

Koostisosad: roheline tee 81%, õuna, sidruni ja kiivi tükid, kiivi lõhna- ja maitseaine

2,50 €

50,00 € / kg

"Kiivi" roheline purutee 50g

Rohelist teed valmistatakse teepõõsa ülemistest, esimestest lehtedest ja pungadest. Kuna roheline tee on fermenteerimata tee, siis peale korjet tuleb lehed ja punagad kohe röstida (Hiina meetod) või aurutada (Jaapani meetod), et ennetada lehtedes käärimisprotsessi algust. Käärimisprotsessi peatamine tagab hiljem rohelisele teele omase värske ja maheda maitse ja säilitab lehtede rohelise värvi. Edasi toimub teelehtede rullimine ja vajadusel veelkordne kuivatamine. Kuna rohelist teed töödeldakse vähe, siis säilivad rohelises tees paljud bioaktiivsed ained ja vitamiinid ning mineraalid, mis on meie tervisele kasulikud. Rohelises tees on rohkelt antioksüdante, mis kaitsevad keha vabade radikaalide tekitatava kahju eest. Hiinas on rohelist teed sajandeid kasutatud ka ravimina. Väidetavalt aitab roheline tee ennetada südamehaiguseid, madaldada vererõhku, veresuhkru- ja kolesteroolitaset. Samuti mõjub rohelise tee joomine nahale hästi.

Kiivil on meeldiv maitse, suur toitainete sisaldus ja unikaalne välimus. Kiivit peetakse üheks tervislikumaks viljaks. Kiivi on delikatessvili, mida süüakse peamiselt värskelt ning lisatakse salatitele, desserttoitudele, jookidele. Viljadest valmistatakse ka konserve, mahlu, moosi, marmelaadi jt maiustusi, likööri ja vahuveini. Kiivilõigud on atraktiivseks kaunistuseks kondiitritoodetele. Kiivi on suurepärane C-vitamiini allikas, sisaldades märkimisväärses koguses ka A-, E-, K-vitamiini ja B-grupi vitamiine. Kiivis leidub rohkesti antioksüdante. Kiiviseemned on hea oomega-3 rasvhapete ja kiud­ainete allikas. Märkimisväärne on kiivi kõrge kaaliumisisaldus. Viljades leidub ka näiteks magneesiumi, kaltsiumi, rauda jm olulisi mikroelemente. Säilitamisel vilja väärtus märkimisväärselt ei lange. Kiivi omab ka diureetilist ja kergelt lahtistavat toimet.

Sidrunis leidub rohkelt vitamiine ja mineraalaineid. Sidrun alandab vererõhku, võitleb viirustega, toimib vananemisvastaselt, puhastab verd, leevendab peavalu.

Õunas leidub pea kõiki toitained, mineraalaineid ja vitamiine. Õun sisaldab päris palju kaaliumi, mida on ennekõike vaja lihaste, sealhulgas südamelihase tööks. Samuti reguleerib kaalium vee hulka kudedes, aitab normis hoida vererõhku, stimuleerib mürgiste ülejääkide eraldumist ning mõjub hästi naha tervisele.

Rohelist teed valmistades on soovitatav keev vesi jahutada 70-80 kraadini ja siis teele valada ning tõmmata lasta ca 4 minutit.

"Kiivi" rohelise purutee koostis

Koostisosad: roheline tee 81%, õuna, sidruni ja kiivi tükid, kiivi lõhna- ja maitseaine

Paberkotikeses (50g) purutee

Tee põhjaks on kasutatud rohelisi Jaapani ja Hiina teesid.

Soovitused

Suurepärane tassitäis rohelise tee austajale, mõnusa lisamaitse annavad tees õuna, kiivi ja sidruni tükid. Purutee sobib suurepäraselt kingituseks.

Valmistamine: 250 ml vee kohta (80 kraadi) võtta 1 tl teepuru ja lasta tõmmata ca 3-5 minutit.

Veel samas kategoorias