Minna marmelaad "Metsamarja" 200 g

4744209010144

Minna marmelaad "Metsamarja" 200 g

Koostisosad: vesi, suhkur, glükoosisiirup, jõhvika- (5%), mustika- (5%) ja pihlakapüree (5%), happesuse regulaator sidrunhape, želeeriv aine agar-agar

Toodetud: Eestis

3,25 €

16,25 € / kg

Minna marmelaad "Metsamarja"

Minna Sahvri tootevalikusse kuuluvad marja-, puu- ja köögiviljapüreedest käsitööna valmistatud marmelaadikommid, mis ei sisalda säilitus- ega värvaineid ning on gluteenivabad.

Marmelaadi koostiseks on vesi, suhkur, glükoosisiirup (nisutärklis), püree, želeeriv aine agar-agar, happesuse regulaator sidrunhape. Kõik koostisosad on kvaliteetsed ja sertifitseeritud. Tooraine valimisel lähtutakse selle kvaliteedist ning puhtusest. Kvaliteetse tooraine suudavad tagada põllumajandusega tegelevad ettevõtted ning väike talunikud.

Jõhvikas ehk kuremari on tõeline terviseallikas, varustades meid orgaaniliste hapete, mineraalainete ja muu kasulikuga. Jõhvikas sisaldab erinevaid vitamiine, flavonoide ning värv- ja pektiinaineid. Nad on happerikkad, sisaldades sidruni-, bensoe-, õuna- ning askorbiinhapet (C-vitamiini), mis annavad jõhvikatele erilise maitse, võime desinfitseerida magu ja soolestikku ning stimuleerida ensüümide teket organismis.

Mustikad sisaldavad kuni 6% suhkruid, orgaanilisi happeid, vitamiine C, B1, B2, PP, karotiini, park -ja pektiin-, värv- ja mineraalaineid (mangaani ja rauda). Mustikas parandab nägemisteravust, ainevahetust ja silma võrkkesta verevarustust.

Pihlakamarjad on suure C-vitamiini sisaldusega ja see säilib ka nende töötlemisel. Pihlakas on hea külmetushaiguste puhul, aitab näiteks isupuuduse korral ja vähendab soolegaase. Marjad tugevdavad immuunsüsteemi ja parandavad südametegevust.

Agar-agar on peamiselt Valge mere ja Kaug-Ida merede punavetikatest toodetav, peamiselt süsivesikutest koosnev maitsetu tarretav aine. Tarretusvõime on tal tugevam kui želatiinil. Kasutatakse marmelaadide, pastilaa, tarretiste, suflee, siirupite, kookide, jäätise, kummikommide ja džemmi valmistamisel. Lisaks veel puuviljamahlade, veinide ja alkohoolsete jookide puhastamisel ja heledaks muutmisel. Agar-agar omab antibakteriaalset mõju, alandab kolesteroolitaset, soodustab vere suhkrutaseme langust ning puhastab organismi kahjulikest ainetest. Veega kokku puutudes suureneb agar-agari maht tunduvalt ning võrreldes želatiiniga on sellel palju suurem geeli moodustav toime. Kuna tegu on taimset päritolu ainega, sobib see suurepäraselt taimetoitlastele ja diabeetikutele. Kõige sagedamini kasutatakse naturaalse paksendajana kastmete, majoneeside, suppide, juustude ja konservide puhul.

Kasulike ainete sisaldus: Agar-agar sisaldab ca 90% lahustuvat kiudainet, foolhapet, mineraalsoola, polüsahhariide, rauda, kaltsiumi ja joodi.

Minna marmelaadi "Metsamarja" koostis

Koostisosad: vesi, suhkur, glükoosisiirup, jõhvika- (5%), mustika- (5%) ja pihlakapüree (5%), happesuse regulaator sidrunhape, želeeriv aine agar-agar

Toodetud: Eestis

Soovitused

Minna marmelaadidega on hea võimalus teha suu magusaks teadmisega, et need maiustused ei sisalda kahjulikke säilitus- ega värvaineid ning on valmistatud kvaliteetsest kodumaisest toorainest.

Sisaldus/maitseAssortii
Paki kaal200g

Veel samas kategoorias