Little´s šokolaadi-karamellimaitseline lahustuv kohv 50g

5034718081018

Arabica kohviubadest külmkuivatusmeetodil valmistatud maitsestatud lahustuv kohv

Koostisosad: külmkuivatatud arabica kohv, šokolaadi ja karamelli lõhna- ja maitseaine

4,40 €

88,00 € / kg

Little´s šokolaadi-karamellimaitseline lahustuv kohv 50g

Kohvitaim on pärit Aafrikast. Kohvi tootmises on kaks tähtsat liiki: 1. Coffea Arabica ja 2. Coffea Robusta

Araabika pärineb Etioopiast, Robusta avastati Kongost. Araabika moodustab umbes 65% ja robusta 35% maailma kohvitoodangust. Araabika kohvi maitse on mahedam ning sellel on rohkem maitsenüansse kui robustal. Robusta oma tugeva maitse tõttu sobib segudesse, mis on tumeda röstiga. Araabika kohvitaim on vastuvõtlikum ilmastiku muutustele (vähe vihma, külm) ja hävib kergemini. Robusta seevastu on ilmastikukindlam taim.

Kohvimari on kirisisuurune ja värvub küpsedes tavaliselt tumapunaseks või kollaseks. Mari valmib 9 kuud peale taime õitsemist. Igas kohvimarjas on kaks seemet ehk kohviuba.

Kohvisaak korjatakse kas käsitsi või masinaga (sõltub kasvukohast). Pärast korjet on oluline, et kohvimarjad läheks kiiresti töötlemisse, et tagada nende kvaliteedi säilimine. Kohvioad eraldatakse marjast, need puhastatakse, kuivatatakse ja sorteeritakse. Toorkohv on õli järel teine enim kaubeldud tooraine maailmas. Kohvi meeldivad aroomid, suurepärane maitse ja kaunis värv saadakse toorkohvi röstimise käigus. Valgud ja süsivesikud lagunevad röstimisel aminohapeteks ja suhkruteks, oa roheline värv muutub järk-järgult pruunimaks. Röstimise käigus lagunevad toorkohvis olevad happed, mida tumedam röst, seda vähem on alles jäänud happeid. Röstimise aeg sõltub kohvisordist ja on vahemikus 5-15 minutit. Röstimine toimub röstimistrumlis, kuumas 400-kraadises õhuvoolus.

Lahustuva kohvi tootmisprotsess on mitmeastmeline ning üsna keeruline ja seetõttu ka kallis. Viimasel ajal kasutatakse enim külmkuivatusmeetodit lahustuva kohvi valmistamiseks. Lahustuva kohvi algprodukt on kohviekstrakt, milles sisalduvad lõhna- ja maitseained talletatakse kõige paremini lahustuva kohvi jaoks kõrgel temperatuuril. Kõrge temperatuur aurustab kohviekstraktist vee ja järgi jääb üsna konsentreeritud mass. Selle massi temperatuuri hakatakse vähehaaval madaldama, kuni mass külmub. Seejärel töödeldakse massi lämmastiku ja süsinikdioksiidiga, et suurendada selle õhulisust. Edasi külmutatakse kohvimass -50 kraadini. Külmutatud kohvi näeb välja nagu šokolaadilaastud. Laastud riivitakse peenemaks, et lihtsustada kuivatamisprotsessi. Õhuvoo käes kuivatades eraldub külmutatud ja peenamaks riivitud kohvimassist üleliigne niiskus, lõpptulemuseks saadakse lahustuv kohv. Külmkuivatus meetodit kasutades jääb lõpp-produkti niiskussisaldus alla 3% ja seetõttu on lahustuva kohvi säilivusaeg üsna pikk (säilitades pakendit õigesti ehk jahedas ja kuivas kohas).

Little´s šokolaadi-karamellimaitseline lahustuva kohvi koostis

Koostisosad: külmkuivatatud arabica kohv, šokolaadi ja karamelli lõhna- ja maitseaine

Toodetud Inglismaal. Lahustuva kohvi valmistamistehases käsitletakse ka pähkleid. Hoida kuivas ja jahedas.

Soovitused

Maitsestatud lahustuva kohviga saab rikastada oma kohvielamusi. Lahustuvat kohvi võib segada lihtsalt kuuma veega, soovi korral aga ka kuuma piimaga. Samuti võib lisada lahustuvat kohvi ka masinaga tehtud kohvi hulka, et anda sellel lisamaitsenüanss. Maitsestaud lahustuv kohv on omapärane kingitus sõbrale või lähedasele.

Sisaldus/maitsešokolaad
Paki kaal50g
Kohvi tüüplahustuv kohv
Kohvi koostisCoffea Arabica

Veel samas kategoorias