Fortisimo Espresso Dark Roast kohvioad 1kg

5410658008399

Kohvioad, tumedam röst

Koostisosad: Arabica kohvioad 65%, Robusta kohvioad 35%

11,50 €

11,50 € / kg

Fortisimo Espresso Dark Roast kohvioad 1kg

Alates 1880. aastast on Beyers Koffie muutnud parimad kohvioad peeneteks segudeks. Nad pühendavad oma  tööle palju kirge ja viimistlevad tooted viimse detailini - see on kombinatsioon, mis tagab Beyersi kohviubadele kõrgeima kvaliteedi. Innovatsioon ja jätkusuutlikkus ei ole mitte ainult tühjad laused Beyers Koffie jaoks. Alates 2008. aastast arvutab ja vähendab Beyers Koffie süsinikdioksiidi heitkoguseid. Tänapäeval on neil rohkem kui kunagi varem pakkuda turule innovatiivseid tooteid sotsiaalselt vastutustundlikul viisil. Nad teevad seda nii inimeste kui looduse austamisega kogu protsessi vältel - alates kohvioast kuni tassini - ja iga kohvihuvilise rahulolu on nende lõppeesmärk. Lühidalt öeldes, Beyers'ile on kohvi väärtuslik - igas mõttes.

Kohvitaim on pärit Aafrikast. Kohvi tootmises on kaks tähtsat liiki: 1. Coffea Arabica ja 2. Coffea Robusta. Araabika pärineb Etioopiast, Robusta avastati Kongost. Araabika moodustab umbes 65% ja robusta 35% maailma kohvitoodangust. Araabika kohvi maitse on mahedam ning sellel on rohkem maitsenüansse kui robustal. Robusta oma tugeva maitse tõttu sobib segudesse, mis on tumeda röstiga. Araabika kohvitaim on vastuvõtlikum ilmastiku muutustele (vähe vihma, külm) ja hävib kergemini. Robusta seevastu on ilmastikukindlam taim.

Kohvimari on kirisisuurune ja värvub küpsedes tavaliselt tumapunaseks või kollaseks. Mari valmib 9 kuud peale taime õitsemist. Igas kohvimarjas on kaks seemet ehk kohviuba. Kohvisaak korjatakse kas käsitsi või masinaga (sõltub kasvukohast). Pärast korjet on oluline, et kohvimarjad läheks kiiresti töötlemisse, et tagada nende kvaliteedi säilimine. Kohvioad eraldatakse marjast, need puhastatakse, kuivatatakse ja sorteeritakse. Toorkohv on õli järel teine enim kaubeldud tooraine maailmas. Kohvi meeldivad aroomid, suurepärane maitse ja kaunis värv saadakse toorkohvi röstimise käigus. Valgud ja süsivesikud lagunevad röstimisel aminohapeteks ja suhkruteks, oa roheline värv muutub järk-järgult pruunimaks. Röstimise käigus lagunevad toorkohvis olevad happed, mida tumedam röst, seda vähem on alles jäänud happeid. Röstimise aeg sõltub kohvisordist ja on vahemikus 5-15 minutit. Röstimine toimub röstimistrumlis, kuumas 400-kraadises õhuvoolus.

Fortisimo Espresso Dark Roast koostis

Koostisosad: Arabica kohvioad 65%, Robusta kohvioad 35%

Toodetud Belgias

Pakend: 1kg

Soovitused

Fortisimo Espresso dark roast kohvioad sobivad inimesele, kes ootab kohvilt tugevat maitset

Kohvi tüüpKohviuba
RöstTume röst
Kohvi koostisArabica ja Robusta segu

Veel samas kategoorias