Tooted puuduvad
Hinnad sisaldavad makse
Toode on edukalt lisatud ostukorvi
Teie ostukorvis on 0 toodet. Teie ostukorvis on üks toode.
Caffe Venetico Delicato kohvioad 500g
Araabika ja robusta kohvioad
Koostisosad: Araabika kohviuba 80%, Robusta kohviuba 20%, keskmine röst
Saaja: :
* Nõutud väljad
või Loobu
8054377440046
Araabika ja robusta kohvioad
Koostisosad: Araabika kohviuba 80%, Robusta kohviuba 20%, keskmine röst
Hoiatus: Viimane toode laos
Saadaval alates:
Kohvitaim on pärit Aafrikast. Kohvi tootmises on kaks tähtsat liiki: 1. Coffea Arabica ja 2. Coffea Robusta
Araabika pärineb Etioopiast, Robusta avastati Kongost. Araabika moodustab umbes 65% ja robusta 35% maailma kohvitoodangust. Araabika kohvi maitse on mahedam ning sellel on rohkem maitsenüansse kui robustal. Robusta oma tugeva maitse tõttu sobib segudesse, mis on tumeda röstiga. Araabika kohvitaim on vastuvõtlikum ilmastiku muutustele (vähe vihma, külm) ja hävib kergemini. Robusta seevastu on ilmastikukindlam taim.
Kohvimari on kirisisuurune ja värvub küpsedes tavaliselt tumapunaseks või kollaseks. Mari valmib 9 kuud peale taime õitsemist. Igas kohvimarjas on kaks seemet ehk kohviuba.
Kohvisaak korjatakse kas käsitsi või masinaga (sõltub kasvukohast). Pärast korjet on oluline, et kohvimarjad läheks kiiresti töötlemisse, et tagada nende kvaliteedi säilimine. Kohvioad eraldatakse marjast, need puhastatakse, kuivatatakse ja sorteeritakse. Toorkohv on õli järel teine enim kaubeldud tooraine maailmas. Kohvi meeldivad aroomid, suurepärane maitse ja kaunis värv saadakse toorkohvi röstimise käigus. Valgud ja süsivesikud lagunevad röstimisel aminohapeteks ja suhkruteks, oa roheline värv muutub järk-järgult pruunimaks. Röstimise käigus lagunevad toorkohvis olevad happed, mida tumedam röst, seda vähem on alles jäänud happeid. Röstimise aeg sõltub kohvisordist ja on vahemikus 5-15 minutit. Röstimine toimub röstimistrumlis, kuumas 400-kraadises õhuvoolus.
Caffe Venetico on perefirma, mis on asutatud juba aastal 1910. Tehas asub Veneetsia lähedal Padavas. Kõik kohvisegude retseptid ja röstimiskunst on pärandatud põlvest põlvekuni tänapäevani välja. Kasutatud on Brasiiliast, Indiast, El Salvadorist, Mehhikost ja Aafrikast pärit kohviube.
Koostisosad: Araabika kohviuba 80%, Robusta kohviuba 20%, keskmine röst
Toodetud Itaalias
Keskmise rösti austajatele parim valik.
Sisaldus/maitse | Kohv |
Paki kaal | 500g |
Päritolu | Brasiilia ja India |
Kohvi tüüp | Kohviuba |
Röst | Keskmine röst |
Kohvi koostis | Arabica ja Robusta segu |